Presentasjon

Jeg er utdannet skuespiller fra Statens Teaterhøyskole 1989, og har siden jobbet med både film, tv, teater, radio og dubbing.

Filmerfaring fra blant annet «Nokas» og tv-erfaring fra eksempelvis «Hotel Cæsar». Fra diverse teatre har jeg fått med meg et bredt spekter av roller: Fra det rasende spøkelset Fruma-Sahra i «Spellemann på taket» til den velmenende Andemor i «Den stygge andungen», den hengivne Thea i «Hedda Gabler» og den stille kjempende Irena i «Jeg så aldri flere sommerfugler her». Mest uforglemmelig er Lady Arbuthnott på Sunndalsøra, som jeg spilte tittelrollen i 10 somre på rad. Fantastisk historie i et forrykende og sterkt musikkspill.

Mine barnesko trådte jeg i Stavanger, men siden 90-tallet har jeg bodd på Vålerenga i Oslo.

Av egenskaper og ferdigheter jeg vil trekke fram er dialekt- og språkøre. Jeg har bodd flere steder i Norge over lengre perioder og elsker å forske på variasjonene og mulighetene som finnes. Noe tegnspråk har jeg også lært meg etter tre samarbeidsperioder med Teater Manu. Har også bodd ett år i London og snakker flytende engelsk. Seks år skoletysk, to år fransk. God uttale; stort grammatisk forbedringspotensiale 🙂

Jeg jobber for tiden mest som skuespiller i teater/radio og har stort hjerte for å ta barn på ramme alvor. Det komiske talentet mitt har jeg også fått jobbet med og utviklet.

Kikk rundt på sidene her, så finner du mer og utfyllende opplysninger. Jeg er allsidig og åpen for de fleste typer oppdrag og samarbeid!