Nå er også Himmelhøy og Tornedans tilgjengelig på Storytel🌟🌟🌟

Stormsinn, Himmelhøy og Tornedans er trilogien om Kirsten og Olaf Eilertsen fra Stavanger mellom 1905 og 1924.

Bind 1: Stormsinn
En fargerik historisk roman som speiler de voldsomme skiftene mellom himmelhøy optimisme og sjelemørk depresjon, både i menneskesinnet og i samfunnet. Den er bygget rundt virkelige personer og hendelser i Stavanger på begynnelsen av forrige århundre, da brislingen og hermetikken løftet byen ut av den dype krisen på 1880-tallet, og forvandlet den til mulighetenes by for mennesker som Olaf Eilertsen, en driftig og idérik ung mann med store drømmer – og stadig færre hemninger.

Bind 2: Himmelhøy
Første verdenskrig raser. Det nøytrale Norge flommer over av optimisme og investeringslyst. I Stavanger går hermetikkindustrien for fullt for å mette de stridende armeer. Man øyner ingen ende på oppgangen og rikdommen som flommer over byen – den lille delen av den som ikke kjemper på vikende front mot stigende husleie og matvarepriser. Men når champagnen sprettes i Det Stavangerske Klubselskab og de pompøse murvillaene reiser seg på Egenesløkkene, blir fallhøyden stadig høyere.

Bind 3: Tornedans
Byen skalv. Regningen for årelangt forbruk over evne var kommet.
Kampen for å overleve bryter løs, på alle fronter, alle mot alle. Bedriftseiere og banksjefer slåss mot fallitt og skam. Arbeidsfolk mot arbeidsløshet og fattigdom. Og hver og en, fattig som rik, kjemper mot den røde dødsengel som trenger seg på, ubedt og grådig, uten å bry seg om stand, alder og gudstro; tuberkulosen.
Vi er kommet til vinteren 1923. Det er bankkrise og forbudstid. Alle har nok med sitt, og med å holde fasaden plettfri, slik at dødsengel og namsmann overser dem, og går videre til neste dør.

For noen betyr dette enden. For andre er det begynnelsen.