Pressen skriver om «Fire forsøk på å gjøre en forskjell»

Foto: Kristin Aafløy Opdan
Foto: Kristin Aafløy Opdan

Lillehammer byAvis – Kristine Tingvik Aas: Sterkt og overbevisende om bistand og medmenneskelighet Terningkast seks
«Når teater klarer å røske tak, sette seg og bli der – da er det vakkert, da.»
««Fire forsøk på å gjøre en forskjell» er en nyansert forestilling, som er tydelig i det den vil oppnå. I halvannen time balanseres humor, provokasjon og tårer med hensikt å reise et hav av spørsmål, som nekter å la seg besvare. Selve gråsonelandskapet er budskapet, og stykket klarer med det å etterlate tilskueren i en boble av kritisk tenkning – over seg selv og dem rundt seg»

««Fire forsøk på å gjøre en forskjell» er av typen seanse som setter seg fast, og nekter å gi slipp – gravende og utforskende, kritisk og konfronterende, rørende og underholdende. Dramatiker og forfatter Mikkel Bugge står bak manus, og skuespiller og regissør Gard B. Eidsvold for regi. I spotlighten spilles det sterkt og overbevisende av skuespillerne Marit Synnøve Berg, Ester Grenersen, Terje Ranes og Tom Styve. Også Kristin Bengtson fortjener heder for kreativ scenografi, sammen med teknikerne som effektfullt forsterket scene og historie med alt fra stemningsfull jazz og rystende metall til autentisk atmosfærelyd og ekspressivt scenelys.»

Bak bistandens fasade

http://www.h-a.no/kultur/nodhjelp-i-heimen

http://www.dagbladet.no/kultur/viljen-til-a-si-noe-viktig-er-klar-valget-om-hva-har-nok-vaert-vanskeligere/67030393

https://www.galleriekg.no/blog/brutalt-refleksivt-teater-om-bistand-og-mellommenneskelige-relasjoner-med-premiere-pa-teater-innlandet